Wanneer:
13 september 2019 @ 19:30 – 23:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-09-13T19:30:00+02:00
2019-09-13T23:30:00+02:00

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september speelt Theatergroep BLUV een bijzondere buitenvoorstelling. De regionale theatergroep speelt dan twee avonden de muzikale theatervoorstelling Oorlogstuig, naar het boek ‘Dansen met de vijand’ van Paul Glaser.

Regisseur en muzikaal leider van Oorlogstuig is Harold Schraven. De Bosschenaar heeft een flink aantal grote en kleinere producties op zijn naam staan. In onze regio is hij onder meer bekend van ‘Dorp aan de Rivier’ (Lith) en ‘Het Bosch Mysterie’ (’s-Hertogenbosch). Zijn voorstellingen staan bekend om de details in het volledige plaatje.

Verraden door echtgenoot

Oorlogstuig speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en verhaalt over de Joodse danslerares Roosje Glaser. Als haar man Leo haar verraadt, belandt Roosje in verschillende concentratiekampen, waar ze overleeft door dansles te geven aan Duitse officieren. Sanne Maas vertolkt de rol van Roosje Glaser. Zij vertelt: “In oorlogstijd lijkt elke keuze die je maakt consequenties te hebben: het is vaak kiezen tussen leven en dood. De keuzes die Roosje maakt om te blijven verbinden en de ellende te vergeten door middel van zang en dans, vind ik heel bijzonder en krachtig.”

Blijven vertellen

Theatergroep BLUV hecht waarde aan het blijven vertellen van oorlogsverhalen. Het stuk is dan ook niet alleen een kwestie van samen spelen, zingen en dansen; de acteurs willen tevens een steentje bijdragen aan een toekomst van verdraagzaamheid en wederzijds respect. Schraven: “Het stuk is indringend en intens. Hoewel we geen gebruik maken van tanks en ander grof geschut, wordt het zeker een spektakel.” Daarnaast daagt BLUV toeschouwers uit om actief te blijven, door ze aan te spreken en maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen; altijd vanuit een artistiek theatraal standpunt.

Kaarten

kaarten  kosten 16,00 euro per stuk en zijn te koop via de website www.tgbluv.nl