Kookcursus ‘Bourgondisch gezond: lekker in je vel’
Wanneer:
12 oktober 2021 @ 18:00 – 21:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2021-10-12T18:00:00+02:00
2021-10-12T21:30:00+02:00
Kookcursus 'Bourgondisch gezond: lekker in je vel'

 

 

Kookworkshop voor iedereen die gezond(er) wil eten

Wilt u weten hoe u gemakkelijk, een gezonde maaltijd maakt? Welke invloed suikers en zout op uw lijf hebben? Of hoe u de etiketten in de supermarkt moet lezen en zo gezonde keuzes te kunnen maken? Dan is deze cursus zeker interessant voor u.

De workshops vinden  plaats op dinsdagavond 12, 26 oktober, 16  en 30 november en 14 december van 18.00 tot 21.00 uur.

In een groep van maximaal 16 deelnemers kookt u onder begeleiding van een gediplomeerd kok (Catrien Kuijpers) en een praktijkverpleegkundige (Irma Kuijs) een maaltijd die u daarna gezellig samen opeet. Tijdens de workshops maakt u gebruik van verse, lokale producten die vaak rechtstreeks uit de moestuin van Catrien komen. Daarnaast krijgt u op een laagdrempelige manier informatie en tips over gezond eten.  Tijdens de avond leren de deelnemers hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartziekten, zoals: diabetes, een hart- of herseninfarct of een te hoog cholesterolgehalte.

Gezond kan zeker ook makkelijk en leuk

Catrien en Irma hebben beiden een passie voor lekker koken en eten. Zij laten in de cursus zien dat een gezonde maaltijd koken niet moeilijk is en zeker niet saai. Tijdens de workshops maakt u dan ook kennis met recepten uit verschillende windstreken, waaronder mediterraan. Ook wordt aandacht besteed aan lekkere recepten met een laag zoutgehalte of kleine hoeveelheid koolhydraten.

Postieve ervaring

Eind 2019 gaven Catrien en Irma een aantal workshops gericht op mensen met diabetes. Deelnemers waardeerden het informatieve karakter, de gezelligheid en de toepasbaarheid van de recepten en informatie in hun dagelijks leven.

Praktische informatie en aanmelding

Deelname aan de cursus (vijf workshops) inclusief maaltijd en educatie bedraagt € 200,-. Na afloop van elke workshop krijgt u de recepten digitaal mee. Meer informatie over de cursus Bourgondisch Gezond en de aanmelding kan via  www.bourgondischgezond-brabant.nl. U kunt ook aanmelden via info@pieterbrueghelhuis.nl