Mindfulness kennismaking in PieterBrueghelHuis

Het PieterBrueghelHuis organiseert training Mindfulness

De bijeenkomsten Mindfulness zijn voor iedereen die wil werken aan mentale fitheid en geestelijke veerkracht en die nog niet bekend is met mindfulness.  Afhankelijk van de corona-maatregelen start de cursus woensdag 3 februari in de middag en de avond. Exacte data en tijden volgen nog. De informatiebijeenkomst over wat Mindfulness is, zal woensdag 27 januari plaatsvinden van 13.30- 15.00 uur in het PieterBrueghelHuis.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst:

Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Dus meld je snel aan, want vol = vol!

Wat is mindfulness?

Met Mindfulness train je het vermogen het leven accepterend toe te treden, zodat er minder energie verloren gaat aan angst en piekeren.

Door stap voor stap te werken aan verbetering van onze mentale fitheid en geestelijk veerkracht, neemt ons gevoel van welzijn en vertrouwen toe. Wil je met meer aandacht in het leven staan en bewuste keuzes maken? Ben jij op zoek naar een anker voor meer innerlijke rust, balans en zelfwaardering? Het trainen van mindfulness kan je zo’n anker bieden. Mindfulness is een mentale conditietraining, ook wel aandachttraining genoemd.

De cursus

In de 8-weekse Mindfulness Training leer je door middel van aandachtoefeningen en meditatietechnieken, jezelf beter op te vangen en te reguleren met betrekking tot stress, piekeren en druk. Je traint je brein intensief waardoor je meer rust, helderheid en ontspanning ervaart. Ook als je bewuster wilt leven en jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen kan mindfulness iets voor jou zijn.

De trainers

Mindfulness trainers Suzanne van den Heuvel en John Bernards vertellen tijdens de workshop over mindfulness, wat het je zou kunnen brengen en hoe je het kunt toepassen in je leven.

Je kunt in de workshop mindfulness direct ervaren door enkele eenvoudige oefeningen.

De (neuro-) wetenschappelijke bewijzen voor de effectiviteit van mindfulness op de geestelijke en lichamelijke gezondheid haalt Mindfulness uit de ‘zweefhoek’ en zet deze met beide benen op de grond.