PieterBrueghelHuis gaat over op zonne-energie!

Het PieterBrueghelHuis geeft energie aan de mensen. Om onze energie verder door te geven gaan we over op zonne-energie.

In mei viert het PieterBrueghelHuis zijn 4-jarig bestaan. In de afgelopen 4 jaren hebben wij;  vrijwilligers en professionals binnen het PieterBrueghelHuis energie en levensvitamine gegeven aan de bezoekers. Om onze energie de komende jaren op een verantwoorde wijze te blijven delen met onze bezoekers, en om een zo groen en duurzaam inloophuis te worden voor burgers van Veghel/Meierijstad, gaan we over op zonne-energie.

Twee jaar geleden zijn we begonnen met het inzamelen van sponsorgeld voor dit doel. Er is intussen al een bedrag van €6000 euro opgehaald o.a. met de clubkascampagne van de Rabobank. Het bedrijf VanderLande uit Veghel maakt het mogelijk om door samenwerking in de plaatsing van de zonnepanelen en met een donatie voor deze zonnepanelen, al dit voorjaar ze aan te schaffen.

Voor de volledige financiering is nog een resterend bedrag van €15.000 euro nodig. Vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis zijn ondertussen gestart met de versterking van de dakspanten zodat de 100 panelen begin april geplaatst kunnen worden.

Help jij mee om ‘jouw’ PieterBrueghelHuis ‘groener’ te maken, met een financiële bijdrage voor de zonnepanelen? Dit kan binnenkort via de crowdfundingsactie op de website van Het PieterBrueghelHuis. Meer informatie volgt!

Nu al kan gedoneerd worden via deze knop

“Geluk is het enige wat zich verdubbelt als je het deelt”

Vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis zijn ondertussen gestart met de versterking van de dakspanten zodat de 100! panelen begin april geplaatst kunnen worden.

Mannen met gouden handjes..

We houden jullie op de hoogte over de werkzaamheden en de acties!