Primeur: De onvergetelijke kookclub in PieterBrueghelHuis

Afgelopen woensdag startte in het PieterbrueghelHuis de eerste Onvergetelijke kookclub voor mensen met dementie en hun naaste. Er wordt door de kookclub samen met de deelnemers een heerlijk 3-gangenmenu gekookt. en alles onder leiding van professionele koks. Een gezellig avondje uit en lotgenoten contact staan centraal. Een foutje maken is ook geen probleem.

PieterBrueghelHuis kokerij nu onder de vlag van Resto van Harte

Het PieterBrueghelHuis was al eerder gestart met proef koken en wilde graag onder de vlag van Resto van Harte verder. Trudy van Daatselaar, coördinator van het PieterBrueghelHuis is heel blij dat zij samen met de vrijwilligers de eerste locatie mag zijn waar ‘De onvergetelijke kookclub’ start met inzet van vrijwilligers. Het concept van de club is overgenomen van Restaurant Misverstand. We weten dat dementie ingrijpend is, maar lotgenoten ervaren veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven. Frits Sanders een van de vrijwilligers zegt: “het was een grandioze avond! echt een feest. Iedereen leverde zijn steentje bij voor een heerlijke maaltijd!”

Zo lang mogelijk meedoen

Zo lang mogelijk meedoen staat voorop. De diagnose dementie krijgen is heel verdrietig, maar dat wil niet zeggen dat het leven dan direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. Terwijl zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen zo belangrijk is, voor ieder individu. Samen met een naaste of mantelzorger eenvoudigweg plezier beleven aan wat nog wél kan. Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.”

Aanmelden?

Mensen met dementie en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. Op dit moment wordt de Onvergetelijke Kookclub maandelijks aangeboden in Veghel, Enschede, Dordrecht, Amsterdam en Utrecht. Bijdrage voor de Onvergetelijke Kookclub is €7,50 euro per persoon per avond. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop.  Aanmelden kan via e-mail: info@pieterbrueghelhuis.nl of via kookclub.veghel@alzheimervrijwilligers.nl

Alzheimer Nederland en Resto Van Harte kunnen door een mooie bijdrage van de Nationale Postcode Loterij door heel Nederland in de komende 3 jaar 30 locaties openen en ondersteunen.