Atelier Bijzonder Ontmoeten
is een ontmoetingsplek in een veilige en vertrouwde omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn en even alles kunnen “vergeten” door te tekenen, schilderen, boetseren. Ons atelier is bijzonder door de deelnemers. Zij hebben onder andere geheugenproblemen/ dementie, zijn slechtziend of hebben te maken met een andere beperking.

Kunst is een belangrijk middel om je te uiten en om met anderen in contact te komen. De ervaring leert dat kunstzinnig bezig zijn op iedere leeftijd voldoening geeft en zinvol is. Het geeft je het gevoel dat je nog steeds meetelt, ondanks de beperkingen die je mogelijk ervaart.

Je mag zijn zoals je bent en beleeft de vreugde nog altijd te kunnen groeien. De kunstenaar, die bijna ieder van ons in meerdere of mindere mate in zich heeft, kan op iedere leeftijd als een verrassing naar buiten komen. Met prachtige meesterwerken als resultaat.

Willem van Spronsen van het Rosa Spier Huis zei ooit: Kunst is een medicijn met prettige bijwerkingen”, en daar zijn wij van Atelier Bijzonder Ontmoeten het helemaal mee eens.

Ontmoeten
Naast het stimuleren van creativiteit, ontzorgt Atelier Bijzonder Ontmoeten ook. Er is namelijk begeleiding van deskundige vrijwilligers die zorgen voor ondersteuning daar waar nodig is. Maar het kan natuurlijk ook dat de partner, een familielid, (klein)kind of een vriend(in) meekomt. Verplichtingen zijn er niet bij ons, het is ook ontmoeten: niks moet, alles mag.

Voor wie
Voor mensen met geheugenproblemen/ dementie, mensen die slechtziend zijn of een andere beperking hebben. Het gaat bij ons niet om beperkingen maar om samen, gezellig creatief bezig zijn

Wanneer
Elke zaterdagochtend van 9.30 – 11.30 uur.

Waar
PieterBrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel

Kosten
De eigen bijdrage bedraagt € 2,00 per persoon, per keer, inclusie koffie/ thee. Basis werkmateriaal is in de prijs inbegrepen

Atelier Bijzonder Ontmoeten is een samenwerking van het PieterBrueghelHuis, Alzheimerafdeling Noordoost Brabant en ONS welzijn.